Hontai Yoshinryu jujutsu

Hontai Yoshinryun tekniikat
Hontai Yoshinryun perusta on aseettomissa tekniikoissa (jujutsu), lyhyessä miekassa (kodachi) ja pitkässä kepissä (chobo).

Hontai yoshin ryu jujutsun aseettomat tekniikat koostuvat hyökkäyksista kehon hermopisteisiin (atemi), niveltekniikoista (gyaku), heitoista (nage), kuristuksista (shime), pidätys- ja sidontatekniikosista (toritsuke) sekä hoitavista ja elvyttävistä harjoituksista (katsu). Aseettomien tekniikoiden lisäksi harjoitellaan myös pitkällä miekalla (katana), lyhyellä miekalla (kodachi), veitsellä (tanto), puumiekalla (bokken), pitkällä kepillä (chobo) ja lyhyellä kepillä (hanbo).

Historia
Hontai yoshin ryun perusti Takagi Oriemon Shigetoshi (s. 1635). Hän harjoitteli nuoruudessaan muun muassa sojutsua (keihästaistelu) ja oli taitava kodachin (lyhyt miekka) käytössä. Takagin isä kohtasi väkivaltaisen kuoleman. Kostaessaan isänsä murhaajille Takagi toteutti joustavuuden periaatetta, eikä kohdannut vastustajiensa hyökkäystä suoraan.

Oriemonin syntymänimi oli Umon. Voittoisan taistelunsa jälkeen hän kutsui itseään nimellä Yoshin Ryu Takagi Oriemon. Näin hän liitti nimeensä isältään oppimansa filosofian: "Tuuli taivuttaa pajupuuta (Yoboku), mutta korkea puun (Takagi) se voi katkaista (Ori)."

Hontai Yoshinryu tänään
Hontai Yoshinryun 19. soke Inoue Kyoichi Munenori (s. 1949) on 18. soken Inoue Tsuyoshi Munetoshin vanhin poika. Hän on harjoitellut Kodokan judoa 3-vuotiaasta alkaen. Nuoruudessaan hän harjoitteli myös kendoa ja karatea. Hontai yoshin ryu'n harjoittelun hän aloitti 15-vuotiaana Kanazawa Ichiron, Minaki Saburon (17. soke) ja isänsä johdolla.

Inoue Kyoichi peri isältään soken arvon tammikuussa 2005 pidetyssä sokeshiki -seremoniassa. Hän on jatkanut isänsä viitoittamaa tietä Hontai yoshin ryun kansainvälistämisessä. Hän matkustaa useita kertoja vuodessa Japanin ulkopuolelle opettamaan leireille. Suomessa hän on vieraillut viisitoista kertaa.

Suomeen Hontai Yoshinryun toi Kauko Uusoksa vuonna 1988. Nykyään tyylisuuntaa harjoitellaan Helsingissä, Kirkkonummella, Rajamäellä ja Rautalammilla. Vuodesta 2007 Hontai Yoshinryun Suomen pääopettaja on ollut Mikko Sallinen, 6. dan chuden.

Linkkejä:

www.hontaiyoshinryu.com

www.nishi.fi/ju-jutsu

www.hontaiyoshinryu.fi

Hontai Yoshinryun 19. soke Inoue Kyoichi Munenori

Ohjelma ja kartta
 Esiintyjät
Daitoryu aikijujutsu Takumakai
Heki Ryu Insai-Ha kyudo
Hontai Yoshinryu jujutsu
Kashima-Shinryu
Niten Ichi ryu kenjutsu
Muso Jikiden Eishin Ryu
Shinto Muso Ryu
Suio Ryu Iai Kenpo
Tenshin Shoden Katori Shinto ryu
 Media
Lehdistötiedote
Tulostettava mainos (pdf-tiedosto)
På svenska
In English