Kashima-Shinryū

Kashima-Shinryū on perinteinen Japanilainen taistelulaji, jonka juuret ovat Ibarakin prefektuurissa sijaitsevalla Kashiman temppelialueella. Koulun perustivat noin 500 vuotta sitten Matsumoto Bizen no kami Ki no Masamoto yhdessä Kunii Genpachirō Kagetsugun kanssa. Kashima-Shinryūn nykyinen johtaja, tohtori Seki Humitake, on lajin 19. pääopettaja (Shihanke). Kashima-Shinryūn tunnetuimpia sukulaiskouluja ovat Kashima Shinden Jikishinkageryū ja (Yagyu) Shinkageryū.

Keskeisin Kashima-Shinryūn opetustapa on katamuotoinen pariharjoittelu. Lajin perusteissa (Shoden) keskitytään lähes yksinomaan miekkatekniikoihin ja aseettomaan kamppailuun. Perusteiden omaksumisen jälkeen opiskeltava asevalikoima laajenee kattamaan tärkeän osan keskiaikaisen Japanilaisen sotilaan (bushin) taisteluvälinevalikoimasta. Opiskeltavia taitoja ovat mm. puukkotekniikat, keppitekniikat sekä tekniikat pitkillä pisto- ja viiltoaseilla. Vaikka koulun harjoitteet erityyppisillä aseilla ulkoisesti poikkeavat toisistaan, ne noudattavat yhtenäisiä periaatteita.

Kashima-Shinryūn harjoitteet tehdään kontrolloidusti, mutta realistisesti. Tärkein perusharjoitteluväline, bokutō (valkotamminen puumiekka), vastaa painoltaan ja ulkomitoiltaan varsin hyvin oikeaa miekkaa. Kaikki Kashima-Shinryūn miekkaharjoitteet (battōjutsua lukuun ottamatta) voidaan tehdä bokutōlla, mutta useimmissa tekniikkasarjoissa käytetään turvallisuussyistä nahalla päällystettyä bambusälemiekkaa (fukuroshinai).

Kashima-Shinryūn saleja on Japanin lisäksi Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Suomessa Kashima-Shinryūn opetus alkoi vuonna 1996.

Lisätietoa:

www.kashima-shinryu.fi
www.kashima-shinryu.jpKawashima Takamune -sensei

Ohjelma ja kartta
 Esiintyjät
Daitoryu aikijujutsu Takumakai
Heki Ryu Insai-Ha kyudo
Hontai Yoshinryu jujutsu
Kashima-Shinryu
Niten Ichi ryu kenjutsu
Muso Jikiden Eishin Ryu
Shinto Muso Ryu
Suio Ryu Iai Kenpo
Tenshin Shoden Katori Shinto ryu
 Media
Lehdistötiedote
Tulostettava mainos (pdf-tiedosto)
På svenska
In English