Tenshinsho-den Katori shinto ryu

Japanin valtio pitää Tenshinsho-den Katori shinto ryu:ta kaikista vanhoista kouluista huomattavimpana. Syy tähän on varmasti osittain se, että huomattava määrä kouluja on syntynyt tämän koulun kautta, joko suoraan tai välillisesti.

Katori shinto ryuh:un kuuluu seuraavat osa-alueet: Iai-jutsu (Miekan vetotaito), Kenjutsu (Miekkailun taito, sisältäen pitkän ja lyhyen miekan sekä niiden yhtä aikaisen käytön), Bojutsu (Taistelusauvan käyttötaito), Naginata-jutsu (Petruskan käyttötaito), Yawara ge (Aseeton taistelu), Sojutsu (Keihään käyttötaito), Shuriken-jutsu (Heitettävien terien käyttötaito), Ninjutsu (vakoilun taito), Senjutsu (Taktiikka), Chikujo-jutsu (Kenttä linnoitustaito).

Edellä mainittujen lisäksi koulun opetuksiin kuuluvat In Yo (Yin Yang kiinaksi), jota käytetään, kun opiskellaan Astronomiaa tai maantiedettä siinä määrin kun ne liittyvät sodan käyntiin.

Koulu on säilyttänyt opetusmetodinsa muuttumattomina lähes kuusisataa vuotta. Vielä tänäänkin kun uusi oppilas haluaa aloittaa koulussa, hänen tulee tehdä Keppan (Verivala) koulun päämiehelle. Ensin allekirjoitetaan lupaus siitä, että oppilas noudattaa koulun sääntöjä. Allekirjoitus sinetöidään omalla verellä. Koska valtaosa ihmisistä suhtautuu lupaukseensa vakavasti, on koulu pystynyt säilyttämään opetuksensa, tekniikkansa ja asenteensa sellaisina kuin lajin perustaja Iizasa Choisai Ienao ne kuusisataa vuotta sitten loi.

Kai Koskinen sai 5.11.2008 Shidosha arvon ensimmäisenä pohjoismaalaisena Tenshinsho-den Katori Shinto ryun pääopettajalta Otake Risuke senseiltä. Näin koulun opiskelu on nyt mahdollista Suomessa Aikiken ry:n dojolla Jyväskylässä.

Ohjelma ja kartta
 Esiintyjät
Daitoryu aikijujutsu Takumakai
Heki Ryu Insai-Ha kyudo
Hontai Yoshinryu jujutsu
Kashima-Shinryu
Niten Ichi ryu kenjutsu
Muso Jikiden Eishin Ryu
Shinto Muso Ryu
Suio Ryu Iai Kenpo
Tenshin Shoden Katori Shinto ryu
 Media
Lehdistötiedote
Tulostettava mainos (pdf-tiedosto)
På svenska
In English